kolmapäev, 29. november 2023

Külalised tunnis,

 Sel teisipäeval, 28. novembril sai tänu Gregorile ja tema isale toimuma üks tore ettevõtmine. 5a ja 5b klassi tuli oma tööst ja seaduskuiulekusest rääkima politseinik. Kummalegi klassile toimus loeng samal ajal.

Politseinikud tutvustasid oma tööd, rääkisid liiklusohutusest, tuletades meelde turvalise liiklemise reegleid. Samuti räägiti ka teise asjade võtmisest tuletades meelde, et ka niisama teise asjade ümber paigutamine ja peitmine, korraks pinali võtmine või rahakoti võtmine kotist on igati lubamatu. Sellises situatsioonis, kui teise asjadega midagi juhtub, on süüdi see, kes võttis või teise asju puudutas. 

Üheks oluliseks mõtteks, millele politsei tõstatas oli küsimus: Kas reeglid piiravad või annavad vabaduse?

Esmalt lapsed küll arvasid, et reeglid piiravad nende vabadust, kuid siis tõi politei näite liiklusest, kus kõik sõidaks autoga omamata oskust ja lube ja tundmata reegleid. Kas sellisel juhul selline reeglite vaba elu ei muutu meile hoopis ohtlikuks ja teiste hoolimatus ei piira hoopis meie vabadust.

Küsimusi politseile jagus palju. 

Selliseid toredaid ettepanekuid vanematelt, kuidas oma tööd ja tegemisi tutvustada, ootame teisigi, et võimalusel neid siis laste koolipäevadesse sobitada. 

Aitäh Gregorile 5a klassist ja tema isale, et selline tore ja väga õpetlik tund toimuma sai!


5a tund








5b tund









esmaspäev, 27. november 2023

Palju õnne, Henry!

 Henry Pruulseni sügisene start algas edukalt ja intensiivselt.

 

Henry osales 18.11.2023 Tartus K.Keeraku rahvusvahelisel judo turniirilkus osales üle 700 võistleja. Henry võitis U12 vanuseklassis -34kg 1. koha.

25.11.2023 osales Henry Tallinnas rahvusvahelisel Rothberg Cupil ja saavutas U12 vanuseklassis -32kg 3. koha.

 

Henry esindab Spordiklubi Barra´t. Rohelise vöö eksam sai tal tehtud kevadel. 2023. aasta Eesti Meistrivõistlustel U14 kuni 32kg saavutas Henry II koha ja eesmärgiks uuel aastal on kaela saada kuldne medal.








pühapäev, 26. november 2023

Tallinna jõulukuusk möödus meie koolist 5b klassi matemaatika tunni ajal.


Kuusk on pärit õpetaja Kaidi Egle sugulase maadelt.

 

Palju õnne Rauno!

Meie 5.A klassi õpilane Rauno Randlo esindas meie kooli TV 10 Olümpiastarti Tallinna I etapil poiste nooremas vanusegrupi, saavutades seal kõrgushüppes teise koha ning täites riikliku võistluse normi.

Palju õnne!